Hlavní obsah

Atentátník v Bangkoku byl součástí skupiny, vypsali na něj miliónovou odměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok
Aktualizováno

Atentátník, který zaútočil v chrámu v Bangkoku, kde zabil dvacítku lidí, nebyl osamělý vlk, ale působil v rámci širší sítě. Uvedla to ve středu thajská policie. Úřady za informace vedoucí k jeho dopadení vypsaly odměnu milión thajských bahtů (zhruba 690 tisíc korun).

Foto: Reuters

Policie zveřejnila podobiznu podezřelého z útoku v Bangkoku.

Článek

„Je to jisté, nejednal sám. Je to síť,“ prohlásil podle agentury AP policejní ředitel Somjot Pumpanmmuang. Vyšetřovatelé později ohlásili, že hledaný je zřejmě cizinec.

Mluvčí thajské policie Pravut Tchavónsiri agentuře Reuters potvrdil, že policie pátrá po komplicích hlavního podezřelého. Úřady hovoří o dvou dalších mužích, které zachytily kamery. „Tento typ útoků obvykle neplánuje jedna osoba sama,” řekl mluvčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily muže podezřelého z atentátu v BangkokuVideo: Reuters

Premiér Prajutch Čan-Oča už v úterý uvedl: „Viděli jsme nějaké podezřelé, ale musíme je napřed najít.“

Policie je dále přesvědčena, že útočil muž ve žlutém tričku, jehož fotografii z bezpečnostní kamery již dříve zveřejnila. „Muž v žlutém tričku není jen podezřelý, je to atentátník,“ řekl mluvčí policie. Napřed ho kamery zachytily s batohem, pak bez něj. [celá zpráva]

Foto: Sakchai Lalit, ČTK/AP

Thajec zapaluje svíci v chrámu, kde zabíjel atentátník

Premiér dodal, že cílem atentátu bylo zničit thajský turistický průmysl a tak postihnout thajskou ekonomiku. Po pondělním útoku následovaly v úterý další dvě exploze. U populárního přístavu také explodovala trubková bomba podobná té použité v chrámu. Byla shozena z mostu do řeky. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Podezřelý muž bez batohu na útěku

Už se podařilo identifikovat přes polovinu obětí, pět Thajců, čtyři Číňany, dva Malajce a jednoho obyvatele Singapuru. Britská oběť může být jedním ze dvou zabitých hongkongských Číňanů.

Ve středu byl současně otevřen hinduistický chrám Erawan zasvěcený Brahmovi, kde došlo k útoku. Na místě byly zapáleny vonné tyčinky i svíčky a položeny květiny připomínající oběti brutálního útoku. Uctít oběti přišli i buddhističtí mniši.

Reklama

Související články

Exploze bomby z TNT zabíjela v Bangkoku

Centrem thajského Bangkoku otřásl mohutný výbuch. Zemřelo nejméně 18 lidí a 117 dalších bylo zraněno. Podle nepotvrzených zpráv jsou mezi oběťmi i cizinci....

Výběr článků

Načítám