Hlavní obsah

Indonéské letadlo je po pádu zcela zničené. Pátrači našli všechna těla i černou skříňku

Jakarta
Aktualizováno

Záchranné týmy v úterý dorazily k troskám letadla, které se v neděli zřítilo nad odlehlou indonéskou provincií Papua na ostrově Nová Guinea. Podle činitele citovaného agenturou AFP je stroj zcela zničen. Na místě našli záchranáři těla všech 54 obětí i černou skříňku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři našli trosky zříceného indonéského letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Kontakt s letadlem typu ATR42 aerolinek Trigana Air ztratilo středisko řízení letového provozu v neděli odpoledne půl hodiny po startu stroje z Jayapury u hranice s Papuou-Novou Guineou. Stroj mířil do Oksibilu, kam ale nedoletěl. Let měl trvat jen 45 minut a posádka se naposledy ohlásila deset minut před předpokládaným přistáním.

Příčina nehody není stále jasná, ale předpokládá se, že na vině bylo především nepříznivé počasí. Více informací by měly poskytnout záznamy z černé skříňky, kterou pátrači rovněž našli.

Foto: ČTK/AP

ATR 42 společnosti Trigana Air Service na archivním snímku

Indonésie nemá nejlepší pověst v bezpečnosti létání. Evropská unie kvůli bezpečnostním problémům v letech 2007 až 2009 zakázala indonéským leteckým společnostem létat do Evropy. Loni v prosinci se do Jávského moře za bouřky zřítilo letadlo společnosti AirAsia na lince ze Surabayi do Singapuru a všech 162 lidí na palubě zahynulo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám