Hlavní obsah

Pistoriovi povolili domácí vězení, přestěhuje se do domu svého strýce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Fenomenální jihoafrický atlet Oscar Pistorius předčasně opustí věznici a zbytek svého trestu za zabití přítelkyně Reevy Steenkampové si odpyká v domácím vězení. Z věznice vyjde v pátek, uvedla v pondělí televize CNN. Pistorius strávil za mřížemi deset měsíců.

Foto: Antoine de Ras/Pool /Files, Reuters

Oscar Pistorius u soudu

Článek

Mluvčí vězeňské správy odmítl sdělit podrobnosti. V podobných případech se však domácí vězení uděluje, přičemž je sledován pohyb odsouzeného prostřednictvím elektronického náramku. Není také vyloučeno, že Pistorius bude muset nastoupit veřejné práce. Samozřejmě nebude smět konzumovat alkohol anebo nakládat se zbraněmi.

Podle CNN si běžec zbytek svého pětiletého trestu odpyká v domě svého strýce na předměstí Pretorie. Není pravděpodobné, že by se vrátil na závodiště. Mezinárodní paralympijský výbor totiž už dříve oznámil, že to mu bude umožněno až po skončení trestu. Teoreticky by se tedy mohl zúčastnit her v Tokiu v roce 2020, ale to už mu bude 33 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oscar Pistorius při čtení rozsudku vzlykalVideo: Reuters

Oscar Pistorius přede dvěma lety v noci na svatého Valentýna ve svém domě zastřelil svou přítelkyni a modelku Steenkampovou. Tvrdí, že skrze dveře na toaletu útočil na domnělého zloděje, který ho vyrušil ze spánku.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Žalobci požadovali, aby byl odsouzen za vraždu, soudkyně však rozhodla, že šlo o neúmyslné zabití.

Reklama

Související témata:

Související články

Pistorius je bez peněz, tvrdí obhájce

V Jihoafrické republice v pátek pokračoval soud, který rozhoduje o výši trestu pro paralympijského běžce Oscara Pistoria. Soud ho už dříve uznal vinným ze...

Výběr článků

Načítám