Hlavní obsah

Na Novém Zélandu zastřelili slovenského lupiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland

Novozélandská policie zastřelila v neděli v noci v Aucklandu 21letého Slováka hledaného kvůli trojímu ozbrojenému loupežnému přepadení. Policie začala pálit poté, co muž vyhrožoval, že použije střelnou zbraň. Informoval o tom v pondělí novozélandský server Stuff.co.nz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Na místě střelby v parku Myers probíhá vyšetřování. Policie dosud nenašla zbraň, jejímž použitím Slovák hrozil.

Muž v neděli zavolal policii, která za ním přijela a hovořila s ním, informoval v pondělí mluvčí policie Richard Chambers. Slovák pak podle jeho slov policistům tvrdil, že má zbraň, načež se policie stáhla a začala vyjednávat.

Mladý muž se poté ale přiblížil k policistům a naznačoval, že použije střelnou zbraň. Nato byl zastřelen. Mluvčí neupřesnil, kolik výstřelů policie vypálila, ale potvrdil, že nebyl pouze jeden.

Chambers hájil postup policie, která se rozhodla hledaného muže zastřelit místo toho, aby použila nesmrtící donucovací prostředky.

„Vzhledem k informacím, které jsme měli, a neúspěšným pokusům o vyjednávání, dělali naši lidé určitě vše, co mohli, v takové velmi riskantní a nebezpečné situaci, která nabrala rychlý spád,” poznamenal Chambers.

Mladík byl na Novém Zélandu od března na jednoleté pracovní vízum, podobně jako v současnosti další zhruba stovka mladých Slováků.

Reklama

Výběr článků

Načítám