Hlavní obsah

Zimbabwe hledá dalšího amerického lovce lvů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihoafrické Zimbabwe pátrá po dalším Američanovi, který měl nelegálně zabít lva blízko národního parku Hwange. Oznámení přišlo krátce poté, co země požádala USA o vydání amerického lovce Waltera Jamese Palmera. Ten začátkem července zastřelil nejslavnějšího zimbabwského lva - třináctiletého Cecila.

Foto: A.J. Loveridge, Reuters

Třináctiletého lva Cecila zabil začátkem července Walter James Palmer.

Článek

Podezřelým z nelegálního zabití je podle agentury AP lékař Jan Casimir Seski z Pensylvánie. Zimbabwské úřady již v této souvislosti zatkly majitele pozemku Headmana Sibandu, který pomáhá policii s vyšetřováním. Oznámení o zabití dostaly úřady tento týden.

Nejslavnějšího zimbabwského lva, třináctiletého Cecila, zabil začátkem července Američan Walter James Palmer, zubař z Minnesoty. K činu se doznal, tvrdí ale, že nevěděl, že jedná v rozporu se zákonem. Údajné průvodce už zimbabwské úřady obvinily z pytláctví.

V sobotu zimbabwské úřady s okamžitou platností zastavily lov lvů, leopardů a slonů v oblasti kolem národního parku Hwange. Zakázán byl i lov lukem a šípy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lev Cecil na archivních záběrechVideo: Reuters

Zimbabwe umožňuje lovcům za poplatek legální odstřel slonů, buvolů a lvů mimo rezervace. Údajně tak získává peníze na další ochranu přírody. Po Cecilově zabití podepsalo asi 130 000 lidí petici adresovanou zimbabwskému prezidentovi Robertovi Mugabemu. Požadují v ní, aby země přestala povolení na odstřel ohrožených zvířat vydávat.

Reklama

Související témata:

Související články

Slavného lva Cecila zabil americký zubař

Nikoli neznámý španělský turista, ale zubař Walter Palmer z americké Minnesoty zabil slavného lva Cecila v africkém Zimbabwe. Lev byl velkou atrakcí parku...

Výběr článků

Načítám