Hlavní obsah

Vesničané zabili sekerou kvůli čarodějnictví čtyři děti

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indické manžele a jejich čtyři děti zabila sekerami skupina vesničanů. Obviňovali je z praktikování čarodějnictví a sesílání nemocí na děti ve vesnici. V pondělí o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rodina spala ve svém hliněném domě v osadě Lahanda na východě země, když je v noci se sekerami v ruce přepadla skupina asi pěti lidí.

Policie uvedla, že pachatelé byli údajně jejich příbuzní, kteří rodinu obviňovali, že mohou za vlnu onemocnění dětí ve vesnici.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté přijeli do vesnice v časných ranních hodinách. V domě objevili těla zmrzačená sekerou a chlapce, který byl stále naživu.

„Osmiletý chlapec, kterého našla policie, lapal po dechu mezi mrtvými těly,“ řekl Reuters policista Jalan Kavita. Podle něj násilníci uprchli z vesnice a policie po nich pátrá.

V některých částech Indie existují stále silné pověry – a lynčování domnělých čarodějů není nijak ojedinělé. V roce 2013 bylo podle indického úřadu, který se specializuje na statistiku zločinu, zaznamenáno 160 případů spojených s honem na čarodějnice. V roce 2012 jich bylo 119.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám