Hlavní obsah

Tunisko přitvrdilo, při razii zemřelo pět ozbrojených džihádistů

– Tunis

Tuniské bezpečnostní síly v pátek zabily pět údajných džihádistů v oblasti Gafsa v centrální části země. Informovalo o tom ministerstvo vnitra. Tunisko posílilo boj proti islámským teroristům po nedávném atentátu na zahraniční turisty.

Foto: Profimedia.cz

Tuniská Národní garda. Ilustrační foto

Článek

Zpráva o teroristech přišla od tuniských tajných služeb. Bezpečnostní síly údajné radikály ráno napadly a zastřelily. Našly se u nich čtyři útočné pušky kalašnikov, dvě pistole a granát.

"Z našich agentů nebyl nikdo zraněn," dodal bez dalšího upřesnění mluvčí ministerstva, jehož citovala agentura AFP.

Tunisko čelí od revoluce z ledna 2011 sílícímu hnutí přívrženců džihádu, kteří od té doby zabili desítky policistů a vojáků. Při dvou atentátech v posledních měsících také usmrtili 59 turistů, což je pro zemi, jejíž ekonomika je z velké části založena na cestovním ruchu, katastrofa.

Britské cestovní kanceláře začaly v pátek odvážet své klienty z Tuniska. Britské ministerstvo zahraničí totiž ve čtvrtek varovalo, že v zemi hrozí další teroristické útoky. K britské diplomacii se přidalo i Dánsko, které vyzvalo své občany, aby opustili Tunisko a odložili do této země všechny cesty, které nejsou bezprostředně nutné.

Při červnovém atentátu, který byl namířen proti zahraničním turistům, přišlo o život 30 občanů Británie.

Reklama

Související témata:

Související články

Tunisko vyhlásilo výjimečný stav

Měsíční výjimečný stav vyhlásil v sobotu v Tunisku prezident Káid Sibsí. Stalo se tak v reakci na masakr na pláži v Súse, kde student údajně napojený na...

Výběr článků

Načítám