Hlavní obsah

V Japonsku zemřel ve 112 letech nejstarší muž na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Nejstarší muž na světě, Japonec Sakari Momoi, zemřel v neděli večer ve věku 112 let. Informovaly o tom v pondělí úřady ve městě Saitama severně od Tokia, kde Momoi mnoho let žil.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Japonec Sakari Momoi byl loni zapsán do Guinnessovy knihy rekordů.

Článek

Momoi se narodil několik měsíců před tím, než bratři Wrightové uskutečnili první úspěšný let v letounu těžším než vzduch. Jako nejstarší muž na světě byl loni zapsán do Guinnessovy knihy rekordů.

Příčinou smrti bylo podle agentury AFP selhání ledvin.

Sakari Momoi se narodil 5. února 1903 a než odešel do důchodu, byl ředitelem střední školy. Mezi jeho záliby patřila kaligrafie, v níž se celý život zdokonaloval.

Podle americké Skupiny pro výzkum gerontologie nyní titul nejstaršího muže na světě přechází na dalšího Japonce - Josutaró Koide je jen o měsíc mladší, než byl Momoi, a je mu také 112 let.

Na opačné straně Pacifiku oslavila v pondělí 116. narozeniny nejstarší žijící osoba na světě - Newyorčanka Susannah Mushattová Jonesová, bývalá hospodyně, která se narodila 6. července 1899.

Reklama

Související články

Američanka oslavila 116. narozeniny

Američanka Jeralean Talleyová oslavila v sobotu své 116. narozeniny. Žena se narodila 23. května 1899 v Georgii a letos v dubnu byla vyhlášena nejstarším...

Zemřel nejstarší člověk na světě

Necelý měsíc po svých 116. narozeninách ve čtvrtek v americkém Michiganu zemřela Jeralean Talleyová považovaná za nejstaršího člověka na světě. Oznámila to...

Výběr článků

Načítám