Hlavní obsah

Astronauti natočili, jak vypadá jejich den na vesmírné stanici

Astronauti Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) nafilmovali, jak vypadá jejich denní rutina. Kromě úchvatných záběrů Země je na videu například vidět, jak astronautům doslova létá jídlo do pusy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Astronauti natočili svůj den na ISSVideo: Reuters

 
Článek

Video je natočené v ultra vysokém rozlišení, nová technika se nazývá 4K Ultra High-Definition neboli UHD. Podle amerického Úřadu pro letectví a kosmonautiku (NASA) pomůže lepší rozlišení vědcům v jejich práci na palubě lodi, uvedla agentura Reuters.

Tři kosmonauti se z ISS vrátili o měsíc později Video: nasa.gov

Trojice kosmonautů, mezi nimi i Američan Terry Virts, který na videu jí hamburger, se z vesmírné stanice vrátili na Zem ve čtvrtek 11. června. Po 199 dnech v kosmu přistáli s vesmírnou lodí Sojuz-TMA-15M v Kazachstánu.

Na ISS nyní budou, a to celý rok, Rus Michail Kornijenko a Američan Scott Kelly. Šest měsíců s nimi stráví další ruský kosmonaut Gennadij Padalka.

BEZ KOMENTÁŘE: Polární záře zachycená z ISSVideo: ESA

Úchvatné záběry se podařilo Virtsovi natočit i v březnu letošního roku. Je na nich vidět, jak z vesmíru vypadá polární záře nad severním pólem a severní části Ruska.

Reklama

Související články

Pohled z ISS na masivní bouři

Astronauti na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) se mohou na naši planetu dívat z jedinečné perspektivy. Někdy se o tento působivý pohled podělí, jako třeba...

Výběr článků

Načítám