Hlavní obsah

Máme lék na ebolu, AIDS i MERS, oznámila Severní Korea

– Pchjongjang

Severní Korea oznámila, že její experti vyvinuli přípravek, který dokáže léčit ebolu, AIDS i MERS a SARS. Zároveň se může přípravek na bázi ženšenu používat preventivně. Diktátorský severokorejský režim ale neposkytl pro své tvrzení žádný důkaz, uvedla v pátek agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ženšen

Článek

„Nebezpečné virové infekce jako SARS, ebola a MERS jsou nemoci spojené s   imunitním systémem, takže mohou být snadno léčeny injekcemi léku Kumdang-2, což je silný prostředek obnovující imunitu,” uvedla severokorejská státní tisková agentura KCNA. Podle ní je základem léku Kumdang-2 ženšen, který musí být pěstován ve speciálním substrátu, do něhož je přimícháno hnojivo smíšené s prvky vzácných zemin.

Podle proseverokorejské webové stránky Minjok Tongshin se lék vyrábí od roku 2006.

O léku KLDR informovala už v letech 2006 a 2013 během epidemií ptačí chřipky. Nyní o něm informuje v době, kdy Jižní Korea čelí epidemii MERS, které podlehlo už 24 osob a více než 160 dalších se jím nakazilo. Proti chorobě zatím neexistuje žádná vakcína ani lék.

Reklama

Související články

Německo má první oběť MERS

Pětašedesátiletý muž z německého Severního Porýní-Vestfálska, který se v květnu léčil s MERS, zemřel v Ostercappelnu. Uvedla to v úterý agentura DPA s tím, že...

Muž hospitalizovaný na Bulovce MERS nemá

Výsledek testu na MERS u pacienta, který byl po návratu z Jižní Koreje hospitalizován v pražské Nemocnici Na Bulovce, je negativní. Ve středu to oznámil...

Výběr článků

Načítám