Hlavní obsah

Použil buldozer jako zbraň. Srovnal se zemí dům, ve kterém spala matka s dcerami

Sydney

V Teralbě v australském Novém Jižním Walesu zatkli v pondělí 48letého muže, který v noci s buldozerem přejel přes tři zaparkovaná auta a pak s ním záměrně vjel do domu. Ten zcela zplanýroval. Uvnitř v té době spaly tři ženy.

Foto: Profimedia.cz

Buldozer v australském dole

Článek

Australan s buldozerem nejprve zamířil ke garáži, v jejímž přístřešku spal 29letý nájemce. Ten slyšel hluk a utekl ven. Útočník ho pronásledoval, muži se ale povedlo uniknout přes zadní oplocení do nedalekého výběhu pro koně.

Útočník pak stroj nasměroval proti domu, který zcela zničil. Zůstala z něj jen zadní prádelna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Uvnitř spaly šestapadesátiletá žena a její dvě dcery ve věku 15 a 20. Všem třem se podařilo utéct.

Škod ale bylo víc, „ničitel” zdemoloval i loď, která se mu stála v cestě.

Zneškodněn pepřovým sprejem

Policii obyvatelé městečka Teralba přivolali v 7:30 kvůli tomu, že buldozerista ničí auta.

„Když byla policie na cestě na místo, přišel další telefonát, který naznačoval, že buldozer přejel přes čtvrté auto,“ uzvedl inspektor Dave Matthews. „Pak dostali další informaci, že buldozer právě používá k ničení domu, ve kterém jsou lidé.“ dodal.

Když na místo dorazila zásahová jednotka, ukázalo se, že se útočník ozbrojený nožem zavřel v kabině buldozeru. Stál na místě, ale motor stále běžel.

„Starší konstábl se nemohl dostat do buldozeru, protože dveře byly zajištěné, tak rozbil okýnko a nastříkal dovnitř celý obsah plechovky pepřového spreje, což řidiče zneškodnilo.“ dodal inspektor podle listu The Daily Telegraph. „Pak v buldozeru zmáčkl tlačítko stop.” Tím motor vypnul. Muže policisté zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu.

Rodina ze zdemolovaného domu útočníka podle policie znala. Dříve byli přáteli, ale loni se rozkmotřili. Žena ho nechala stíhat kvůli násilí a muž byl v dvouleté podmínce.

Buldozer ukradl z místního důlního závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám