Hlavní obsah

Počet obětí lodního neštěstí v Číně se blíží čtyřem stovkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Počet potvrzených obětí pondělního lodního neštěstí na řece Jang-c-ťiang dosáhl 396. Jen 14 lidí z 456, plavících se na palubě turistické Východní hvězdy, se zachránilo, mezi nimi i kapitán plavidla. Novou bilanci nehody oznámil v noci na v sobotu mluvčí pekingské vlády.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Zoufalí příbuzní, kteří se dozvěděli, že nikdo další lodní nehodu nepřežil.

Článek

Záchranáři našli další těla obětí v noci na sobotu a během sobotního rána poté, co se jim s pomocí jeřábu podařilo převrácené plavidlo obrátit palubou vzhůru a po odčerpání vody z kajut vytáhnout z řeky.

Čínští představitelé už v pátek uvedli, že nenašli žádné známky života v lodi. [celá zpráva]

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Vyzvedávání převrácené čínské turistické lodi

Výletní loď Východní hvězda plula po řece z Nankingu do Čchung-čchingu. Potopila se během silné bouře v pondělí kolem půl desáté večer místního času nedaleko města Wu-chan v provincii Chu-pej.

Foto: Aly Song, Reuters

Čínští záchranáři odpočívají poblíž místa lodního neštěstí u Wu-chanu

Podle kapitána a hlavního inženýra, který se také zachránil, se plavidlo převrátilo během jedné či dvou minut poté, co ho zasáhlo tornádo. I přeživší cestující potvrzují, že loď se ocitla v prudké bouři. [celá zpráva]

Vše se odehrálo tak rychle, že posádka nestihla ani vyslat nouzový signál, pomoc přivolalo až sedm přeživších z lodi, kteří po jejím potopení doplavali na břeh. Záchranné práce proto začaly až tři hodiny po tragédii.

Foto: ČTK/AP

Milicionáři čekají na vyzvedávání těl z vyzdvižené čínské lodě.

Kapitán a hlavní inženýr byli vzati do vazby. [celá zpráva]

Příbuzní cestujících, z nichž stovky se shromáždily ve městě Ťien-li nedaleko místa katastrofy, si stěžují, že jim úřady neposkytují dost informací. Žádají také vyšetření případné lidské chyby.

Převrácení Východní hvězdy je nejhorším lodním neštěstím od roku 1948, kdy se v Šanghaji potopila loď SS Kiangya, přičemž zemřelo nejméně 2750 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám