Hlavní obsah

V Tunisku zatkli Maročana hledaného kvůli útoku na muzeum Bardo

– Tunis

V Tunisku zatkli druhého Maročana hledaného v souvislosti s březnovým atentátem v muzeu Bardo. Minulý týden zatkli dalšího podezřelého Maročana v Itálii. Atentát v Bardu, k němuž se přihlásila radikální organizace Islámský stát, si vyžádal 22 mrtvých, mezi nimiž byli hlavně zahraniční turisté.

Foto: Zoubeir Souissi, Reuters

Policie stráží Muzeum Bardo v Tunisu po nedávném teroristickém útoku.

Článek

V Tunisku už byly zadrženy dvě desítky lidí podezíraných z členství v buňce, která útok připravila.

Mluvčí ministerstva vnitra ve čtvrtek oznámil, že hledaný Maročan byl zadržen v neděli na tunisko-libyjské hranici. Jde o Núraddína Najbího, který byl podle mluvčího do atentátu zapojen nepřímo, stejně jako jeho spoluobčan, který už byl zatčen.

V Itálii minulé úterý zadrželi Maročana Abdalmadžída Tavíla. Měsíc před atentátem, který byl spáchán 18. března, se dostal do Itálie na jedné z lodí s imigranty. Sicilské úřady ho kvůli nezákonnému překročení hranic ze země vypověděly, mladík ale v Itálii zůstal. V době útoku prý v Tunisku nebyl, protože jak den před ním, tak den po něm se zúčastnil hodin italštiny, na které dochází.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok v muzeu Bardo natočený italskými turistyVideo: Reuters

Atentát v Bardu byl nejhorším útokem na civilisty od bombového atentátu na synagogu na ostrově Džerba v roce 2002 a vyvolal rozhořčení v Tunisku i v zahraničí.
Muzeum, které patří k nejnavštěvovanějším v Tunisu, poskytuje přehled o dějinách Tuniska a nachází se tam jedna z největších světových sbírek římských mozaik.
Už 30. března otevřelo všechna svá oddělení včetně těch, která byla během útoku poškozena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám