Hlavní obsah

Tálibán přepadl hotel v Kábulu

– Kábul • Aktualizováno

Ozbrojenci z radikálního Tálibánu přepadli hotel v diplomatické čtvrti afghánského hlavního města Kábulu. Boj trval několik hodin. Bezpečnostní složky usmrtily čtyři útočníky, k žádným dalším obětem nedošlo, informovaly světové agentury s odvoláním na prohlášení ministerstva vnitra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tálibán zaútočil na hotel v KábuluVideo: Reuters

 
Článek

„Čtyři útočníci vybavení raketometem a třemi útočnými puškami byli zabiti v oblasti Vazír Akbar Chán,” uvedlo afghánské ministerstvo vnitra. Útok začal v úterý asi ve 23.00 místního času (20.30 SELČ) a skončil za úsvitu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle policie se útočníci chtěli dostat dovnitř hotelu Heetal, který patří rodině současného afghánského ministra zahraničí a který ubytovává často cizince. Střetli se ale s ochrankou penzionu, která jim v tom zabránila.

„Heetal je velmi dobře chráněný. Po jedné či dvou explozích začala naše ochranka střílet na útočníky, kteří se tak nemohli dostat dovnitř,” popsal agentuře AFP hotelový manažer.

Související téma:

Hotel byl poničen již v roce 2009, když se u jeho vchodu odpálil sebevražedný atentátník a zabil osm osob a dalších 40 zranil. V afghánské metropoli došlo v uplynulých dnech k několika útokům na cizince.

Reklama

Výběr článků

Načítám