Hlavní obsah

Manažerka Korean Air odsouzená kvůli oříškům je z vězení venku

Soul
Aktualizováno

Jihokorejské vězení v pátek opustila bývalá viceprezidentka jihokorejské společnosti Korean Air Heather Čoová, která byla v únoru v Soulu odsouzena za porušení pravidel leteckého provozu. Skandál vyvolalo její chování na palubě letadla v New Yorku, kde Čoová napadla letušku kvůli tomu, jakým způsobem jí naservírovala makadamové oříšky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Propuštění Heather Čoové z vězeníVideo: Reuters

 
Článek

Čoovou při cestě první třídou rozčílilo, že jí letuška vůbec nepřinesla makadamové ořechy, které mají být podle pravidel cestujícím v první třídě nabídnuty. Když ji na to upozornila, přinesla letuška ořechy v sáčku, nikoliv na talířku, jak správně měla. Čoová požadovala výměnu personálu a nařídila pak, aby se letadlo vrátilo k letištní hale, kde přikázala šéfovi palubní posádky opustit stroj.

Odvolací soud v pátek vyhověl žádosti advokátů o zrušení rozsudku a trest ročního vězení změnil na desetiměsíční podmínku. Argumentoval bezúhonností odsouzené a tím, že je matkou dvou malých dětí. Čoová strávila ve vězení pět měsíců.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žaloba zvažuje odvolání.

Foto: Yonhap, Reuters

Heather Čoová opuští vězení

Čoová, která je dcerou šéfa Korean Air, mezitím odstoupila ze všech funkcí v letecké společnosti. Za své chování se už dříve omluvila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám