Hlavní obsah

Extremisté z Šabábu vzali útokem ministerstvo školství v Mogadišu

Mogadišo
Aktualizováno

Nejméně deset lidí přišlo v úterý o život při útoku radikální islamistické organizace aš-Šabáb na ministerstvo školství v somálském hlavním městě Mogadišu. Oznámily to v úterý agentura AFP a stanice BBC. Všech sedm útočníků bylo zabito.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojenci zaútočili na ministerstvo školství ve městě MogadišuVideo: Reuters

 
Článek

U zdi obklopující sídlo úřadu nejprve explodovalo auto naložené výbušninami, načež dovnitř pronikli útočníci. Z budovy se ozývá střelba. Podle AP pak drželi několik rukojmích z řad vládních zaměstnanců.

Na místě zasahovaly bezpečnostní síly. Boj podle agentury Reuters skončil zásah po hodině a půl a policie budovu zajistila.

Původně se uvádělo sedm obětí. AP pak uvedla, že zemřelo osm civilistů a dva vojáci. Zabito bylo i sedm útočníků. Zdravotnické zdroje, které citovala Reuters, hovoří o nejméně o 15 mrtvých a o dvacítce zraněných.

K útoku se přihlásila radikální islamistická organizace aš-Šabáb, která ve městě útočí často. Před pár týdny obléhali její příslušníci dva dny jeden tamní hotel. Bojovníci Šabábu opakovaně při akci použili auta napěchovaná náložemi.

Rebelové bojují proti vládě a mstí se za povolání vojenské mise Africké unie. Nedávno v odvetě přepadli i univerzitu na severu Keni a zavraždili 147 lidí.

Foto: Ismail Taxta, Reuters

Radikálové z islamistické organizace aš-Šabáb zaútočili na ministerstvo školství v somálském hlavním městě Mogadišu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám