Hlavní obsah

Další velvyslanectví v Libyi bylo terčem útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis
Aktualizováno

Nálož trhaviny explodovala v noci na pondělí před vchodem do marockého velvyslanectví v libyjském hlavním městě. Podle tripolské policie výbuch nikoho nezranil, okolní budovy ale byly explozí poškozeny. K útoku se na Twitteru přihlásili bojovníci Islámského státu.

Foto: Ismail Zitouny, Reuters

Poškozená auta před jihokorejskou ambasádou

Článek

Vybuchl balík zanechaný u brány ambasády. Podle svědka citovaného AFP byla exploze „velmi silná a dům se pár sekund třásl”. Poškozeno bylo několik okolo zaparkovaných aut. Nikdo zraněn nebyl. Marocké velvyslanectví je v současné době nepoužívané.

V neděli skupina atentátníků zaútočila v Tripolisu na ambasádu Jižní Koreje a zabila dva místní bezpečnostní strážce. I k tomuto útoku se později přihlásili extremisté z Islámského státu.

Podle zdrojů agentury AFP začali útočníci střílet na ambasádu z auta nacházejícího se v areálu zastupitelského úřadu. Budova podle jednoho z dalších strážců nebyla zasažena, několik střel ale zasáhlo auto ochranky. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Libye se po svržení Muammara Kaddáfího propadla do chaosu. Má dvě vlády, z voleb vzešlou mezinárodně uznávanou v Tobrúku, a islamistickou v Tripolisu, která odmítla po volbách odstoupit. Značnou část území ovládají kmeny a radikální organizace včetně příznivců Islámského státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám