Hlavní obsah

Nálož v nákupním centru na thajském ostrově Samui zranila deset lidí

Bangkok

Přinejmenším deset lidí zranil ve čtvrtek výbuch bomby nastražené v autě zaparkovaném v podzemních garážích nákupního střediska na thajském rekreačním ostrově Samui. S odvoláním na místního guvernéra o tom informovala agentura DPA. Jihothajský ostrov Samui je oblíbeným cílem turistů.

Foto: Dailynews, Reuters

Následky výbuchu bomby nastražené v autě zaparkovaném v podzemních garážích nákupního střediska na thajském rekreačním ostrově Samui

Článek

Na místě po výbuchu zůstalo kromě zraněných lidí také několik poškozených vozů. Podobný výbuch otřásl v únoru luxusním nákupním centrem v Bangkoku. Zraněni byli tehdy dva lidé.

Příčina výbuchu zatím není známa. Místní média ale spekulují, že se může jednat o pokus destabilizovat místní vojenskou vládu.

Armáda provedla loni v květnu puč po vlně nepokojů, jež následovaly po demisi premiérky Jinglak Šinavatrové usvědčené ze zneužití moci. Vojenská vláda pozastavila rovněž platnost ústavy. Teprve 1. dubna zrušila stanné právo, které znemožňovalo některým turistům pořídit si do země cestovní pojištění, a poškozovalo tak cestovní ruch, který tvoří téměř 10 procent thajského HDP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám