Hlavní obsah

S Pistoriusem bychom měli hrát za Chelsea, řekl spoutaný Krejčíř

Právo, sw

Český uprchlík Radovan Krejčíř se ve středu po dlouhé době objevil na veřejnosti, když ho eskortovali k johannesburskému soudu, který má rozhodnout o jeho vině v případě vraždy podnikatele libanonského původu Sama Issy. Proces záhy odložili na 30. června, Krejčíř byl podle jihoafrických médií ve výborné náladě, a dokonce vtipkoval.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř na archivním snímku u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

Když Čech v poutech opouštěl soudní síň, novináři se jej zeptali, zda mu chybí Oscar Pistorius, paralympijský běžec, který si ve stejném vězení jako Krejčíř odpykává trest za zabití přítelkyně.

BEZ KOMENTÁŘE: Radovan Krejčíř si kope ve vězení s Oscarem PistoriusemVideo: Video obtained by Daily Sun SA

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Údajně se velmi spřátelili a v březnu média zveřejnila video, jak společně hrají fotbal. „Měli bychom hrát za Chelsea, až nás propustí,“ řekl Krejčíř podle serveru News24.

Odpovědnost za vraždy opět odmítl

Zároveň popřel, že by měl na svědomí vraždy, které jsou mu úřady či médii v JAR připisovány. Naposledy vypověděl George Louka, podezřelý z vraždy šéfa sítě striptýzových klubů Lollyho Jacksona před pěti lety, že za zločinem stojí Krejčíř.

Louka údajně trpí rakovinou plic a nezbývá mu mnoho života. „Je mi líto, že je nemocný, ale doufám, že před smrtí najde dostatek odvahy, aby řekl, že jsem Jacksona nezabil,“ řekl Čech.

V případu vraždy Libanonce Issy, na nějž v říjnu 2013 zabijáci z auta vystřelili více než 30 ran, čelí Krejčíř obžalobě spolu s dalšími třemi lidmi. O odročení požádal prokurátor Lawrence Xaba s tím, že je potřeba dokončit vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám