Hlavní obsah

V Bangladéši ubodali dalšího bloggera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka

V bangladéšském hlavním města Dháka ubodali v pondělí ráno na ulici bloggera Vašikíra Rahmána, který hlásal svobodu názorů. Policie už zadržela dva podezřelé, uvedly BBC a list The Guardian. Útok byl spáchán měsíc po podobné vraždě Avidžita Roye.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: V Bangladéši zabili mačetami letos už druhého bloggera

Článek

Rahmán byl napaden na silnici v Dháce. Po útoku byli poblíž zadrženi dva podezřelí studenti islámu se sekáčky na maso, kteří se pokoušeli utéci.

Šéf místní policie Wahidul Islám řekl AFP, že oběť byla „brutálně rozsekána velkými noži jen 500 yardů (460 metrů) od jejího domu v dhácké čtvrti Begunbari“.

Rahmán psal na web pod pseudonymem Ošklivé káčátko. Většinou kritizoval iracionalitu víry. Podle šéfa sítě bangladéšských bloggerů Imrana Sarkira Rahmán „byl progresivní volnomyšlenkář a byl proti náboženskému fundamentalismu“. Podle listu Dhaka Tribune byl mimo jiné členem facebookové skupiny Bangladéšští ateisté.

Zabití Roye před měsícem vyvolalo studentské bouře. Aktivisté obvinili úřady, že nejsou schopny ochránit kritiky náboženské bigotnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám