Hlavní obsah

Lupiči hromadně znásilnili 71letou indickou jeptišku

– Kalkata

Indická policie zadržela v noci na pondělí osm lidí podezřelých, že se podíleli na loupeži, při které byla hromadně znásilněna 71letá jeptiška. Uvedl to web India Today. Případ vyvolal v neděli rozsáhlé protesty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči hromadně znásilnili 71letou indickou jeptišku Video: Reuters

 
Článek

Pět lupičů v sobotu ráno vniklo do křesťanské školy v okresu Nadja ležícím asi 80 km severovýchodně od Kalkaty. Nejprve svázali stráže, pak vnikli do pokoje jeptišek, které spaly. Tu nejstarší odvedli do vedlejší místnosti. Žena se jim pokoušela bránit v loupeži, tak ji znásilnili.

Řádová sestra skončila v nemocnici. Uvedla, že se modlí za odpuštění útočníkům.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lupiči utekli s hotovostí ve výši 1,2 miliónu rupií (zhruba 490 tisíc korun), s mobilním telefonem, laptopem a kamerou, které patřily škole. Též vyplenili školní kapli a odnesli liturgické předměty.

Policie prošetřuje i možnost, že zločincům nešlo jen o vlastní obohacení, ale že útok byl motivován nesnášenlivostí vůči náboženské menšině. Podle vysokých křesťanských představitelů dostala jeptiška policejní ochranu, protože jí vyhrožovali smrtí.

Zločinci po útoku utekli, ale policie zadržela v souvislosti s případem osm podezřelých. Tváře tří z nich zachytila bezpečnostní kamera ve škole.

Loupež vyvolala bouřlivé protesty žáků, rodičů a učitelů, které zablokovaly nedalekou silnici a železnici. Všichni požadovali rychlý zásah policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám