Hlavní obsah

Mohla si za to sama, řekl o brutálním znásilnění a zabití Indky pachatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Jyoti Singhová, kterou v prosinci 2012 cestou z kina napadla skupina mužů, znásilnila ji a nakonec brutálně ubila, si za to prý mohla sama. Jeden z pachatelů to řekl britské stanici BBC.

Foto: Profimedia.cz

Policisté vedou Mukeše Singha, jednoho z pachatelů znásilnění a zabití studentky z Dillí.

Článek

„Jedna ruka netleská, na to potřebujete dvě ruce. Slušná dívka se neprochází po venku v devět hodin večer. Žena může za znásilnění víc než muž. Muž a žena si nejsou rovni. Pro dívky jsou domácí práce, a ne špatnosti na diskotéce a v nočních barech. Správě se chová asi jen 20 procent z nich,“ prohlásil Mukeš Singh.

Třiadvacetiletá studentka lékařství se v osudnou noc vracela s přítelem domů, když si zastavili soukromý autobus, kterých jezdí po Dillí plno. Byla znásilněna pěticí mladých mužů a pak stejně jako přítel surově zbita železnou tyčí a vyhozena na ulici. O dva týdny později v nemocnici zemřela.

Neměla se bránit, hájí se pachatel

Smrt studentky byla podle Singha nedopatření. „Neměla se bránit, když byla znásilňována. Měla být zticha a nechat se. Pak by ji vyhodili a zbili jen toho kluka,“ popsal odsouzenec, který nadále tvrdí, že se znásilnění neúčastnil, ačkoliv to podle soudu prokázaly testy DNA.

Případ mladé ženy vyvolal celonárodní protesty a vláda kvůli němu zpřísnila postihy za znásilnění. Podle Singha ale trest smrti dolehne nejvíce na oběti znásilnění.

„Trest smrti vystaví dívky ještě většímu nebezpečí. Předtím by ji znásilnili a řekli si: ‘Nech ji běžet, nikomu to nepoví’. Teď ji zabijí, když už ji znásilnili, zvlášť když to budou kriminální typy,“ poznamenal Singh.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám