Hlavní obsah

Boko Haram zaútočila přes hranici v Kamerunu a unesla desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yaoundé

Až 80 vesničanů unesli v neděli radikálové z nigerijské sekty Boko Haram při přeshraničním výpadu na severu Kamerunu. S odkazem na tamní úřady to uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Bojovníci Boko Haram

Článek

„Spálili na uhel téměř 80 domů,“ prohlásil kamerunský ministr pro informace Issa Tchiroma Bakary. Uneseno bylo podle něj nejméně 30 lidí. Jiné zdroje hovoří až o 80 unesených, mezi nimi má být až 50 dětí.

Čtyři vesničané, kteří se útočníkům bránili, byli zabiti, řekl BBC nejmenovaný policejní zástupce.

Útok se stal v neděli před rozbřeskem ve vesnicích Maki a Mada na severu Kamerunu, vzdálených od hranice s Nigérií zhruba šest kilometrů. Kamerunské ministerstvo obrany v pondělí uvedlo, že 24 rukojmích se posléze podařilo osvobodit.

Extremisté z Boko Haram ovládají oblasti na severovýchodě Nigérie, ale v poslední době ohrožují i okolní státy. V Kamerunu útočili už dříve, ale dosud se soustředili na únosy důležitějších cizinců, za které by mohli dostat výkupné.

Kamerunu poslal na pomoc proti Boko Haram své vojáky sousední Čad. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Sekta Boko Haram vypálila město Baga

Nigerijská muslimská sekta Boko Haram podnikla ve středu druhý útok na desetitisícové město Baga na severovýchodě země při hranicích s Čadem. Z větší části ho...

Výběr článků

Načítám