Hlavní obsah

V Nigeru při protestech proti karikaturám vypálili kostely

Niamey
Aktualizováno

V Nigeru pokračovaly v sobotu druhým dnem protesty proti karikaturám v časopisu Charlie Hebdo. Při demonstracích v hlavním městě Niamey bylo vypáleno osm kostelů a modliteben. Zahynuli nejméně tři lidé,

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti v Nigeru vypalují kostely a ničí bibleVideo: Reuters

 
Článek

Podle sdělení nigerské policie si nepokoje v Niamey vyžádaly nejméně tři mrtvé. Dvě ohořelá těla byla nalezena ve spálené protestantské modlitebně na předměstí, v centru města se návštěvnice baru otrávila kouřem a lékaři jí už nedokázali pomoci.

Sobotní protest začal před velkou mešitou v Niamey. Policie tam proti davu použila slzný plyn, protože demonstrace byla nepovolená. Protestům zaměřeným i proti prezidentovi Mahamadouovi Issoufouovi, protože se minulou neděli zúčastnil smutečního pochodu za povražděné karikaturisty, se nepodařilo zabránit a bylo při nich vypáleno osm kostelů.

Foto: Reuters

Demonstrant v Nigeru zapálil pneumatiku

V Niamey demonstranti napadli kamením a zápalnými lahvemi několik policejních služeben, ničili auta a zapalovali francouzské vlajky. Útočili také na sázkovou kancelář Paris mutuel urbain a sídlo francouzského telefonického operátora Orange.

Francouzská ambasáda v Nigeru v sobotu vyzvala Francouze, aby raději nevycházeli z domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty v nigerském hlavním městě NiameyVideo: Reuters

Sobotní protesty se konaly po pátečních. Čtyři lidé zemřeli a 45 osob bylo zraněno. V sobotu se protestní demonstrace konala v hlavním městě Niamey a policie tam proti davu použila slzný plyn. Nigerské úřady protest nepovolily, přesto na něj přišlo asi 1000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám