Hlavní obsah

Vyděšení lidé se po výpadku proudu odmítli vrátit do letadla AirAsia

Jakarta

Paniku na palubě letadla indonéské společnosti AirAsia vyvolal v sobotu výpadek proudu a rána neznámého původu ve chvíli, kdy se stroj posouval k odletové dráze. Letadlo se vrátilo, aby technici zkontrolovali jeho motor. Mnoho vystrašených cestujících pak do něj odmítlo znovu nastoupit. Aeroliniím AirAsia patřil airbus, který se před týdnem zřítil v Jávském moři.

Foto: Joshua Paul, ČTK/AP

Airbus A320 společnosti AirAsia

Článek

„Letadlo bylo připraveno a jelo, ale najednou se ozval hlasitý zvuk. Jeden z motorů už pak slyšet nebylo a letadlo se začalo vracet. Byli jsme v šoku a panikařili jsme,“ popsal pro britský list The Independent jeden z cestujících, podle něhož se na palubě načas vypnula všechna elektrická zařízení včetně světel.

Na palubě letounu ze Surabaye do Bandungu bylo 161 pasažérů, z nichž 60 odmítlo návrat, i když technici motor zkontrolovali.

„S motorem potíž nebyla, ale někteří cestující byli vystrašeni. Je to pochopitelné, protože nehoda (airbusu v Jávském moři) je pořád ještě čerstvě v myslích lidí,“ uvedl ředitel AirAsia Kamarudin Meranun.

Při zřícení airbusu indonéské společnosti zemřelo všech 162 lidí na palubě. Záchranáři stále pátrají po většině těl i černých skříňkách.

AirAsia měla až do této havárie čistý „rejstřík“, prosincová nehoda byla první smrtelnou v jejích dějinách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám