Hlavní obsah

Letoun AirAsia Zest při přistání přejel ranvej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Airbus A320-200 společnosti AirAsia Zest se 159 cestujícími na palubě přejel při přistání za silného větru ve filipínském Kalibu dráhu. Cestující museli stroj opustit po skluzavkách, nikdo ale nebyl zraněn, uvedl australský server News.com.

Foto: Joshua Paul, ČTK/AP

Airbus A320 společnosti AirAsia

Článek

Novinářka Jet Damazo Samosová, která byla na palubě, uvedla: „Letadlo zastavilo velmi prudce. Motor byl okamžitě vypnut. Řekli nám, ať opustíme zavazadla a co nejrychleji opustíme letadlo. Čekal tam hasičský vůz. Vypadalo to dobře zvládnuté. Nikdo nevypadal, že by byl zraněn.“

Samosová dodala, že důvodem potíží byly větry provázející bouři Senangph, která přinesla do oblasti i silné deště. Je to další bouře, která postihla Filipíny. Problémy udělala už předchozí Jangmi.

Počasí si vyžádalo desítky obětí

Kvůli záplavám a sesuvům půdy muselo v minulých dnech už 30 000 Filipínců opustit své domovy. Většina z dosavadních 29 obětí pochází podle úřadů z ostrovů Visayaské skupiny ve střední části země.

AirAsia Zest, dříve Zest Airwais, je další leteckou společností spadající pod AirAsia. Její indonéská dcera ztratila airbus u Kalimantanu.

Reklama

Výběr článků

Načítám