Hlavní obsah

Právnička chránila vlastním tělem těhotnou kolegyni před kulkami

Právo, znk
Sydney
Aktualizováno

Jednou z obětí pondělního útoku v Sydney je i právnička a matka tří dětí Katrina Dawsonová (38). Ta byla zastřelena, když do kavárny vtrhlo policejní komando. Podle stanice Sky News se snažila tělem ochránit těhotnou kolegyni před střelbou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové záběry ze zásahu v SydneyVideo: Reuters

 
Článek

Televize také odvysílala reakci jedné z reportérek z místa činu, která při čtení jmen obětí propukla v pláč v přímém přenosu – uvědomila si totiž, že Dawsonovou znala.

„Katrina byla jednou z našich nejlepších a nejbrilantnějších právniček. Bude nám moc chybět,“ prohlásila právnická asociace, které byla Dawsonová členkou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Manažer zemřel při pokusu odzbrojit únosce

Druhým mrtvým rukojmím je manažer kavárny Tori Johnson (34), který se pokusil islamistického únosce odzbrojit, když začínal mít po 16 hodinách potíže udržet se v bdělém stavu. Johnson se na něj vrhl a pokusil se mu sebrat zbraň, odvážný čin ho ale stál život.

„Tori vycítil příležitost a popadl jeho pušku, z té ale naneštěstí vyšla rána,“ řekl arcibiskup Anthony Fisher při pondělní mši v katedrále sv. Marie, která stojí asi 500 metrů od inkriminované kavárny. „Jeho odvážný čin ale spustil akci policie, která pak umožnila osvobození rukojmích,“ dodal. „Tito hrdinové položili své životy, aby jiní mohli žít,“ uzavřel arcibiskup.

„Jsme na našeho chlapce velmi hrdí, a přestože už tu s námi není, navždy na něj budeme vzpomínat jako na toho nejlepšího životního partnera, syna a bratra, kterého jsme si kdy mohli přát,“ napsala v prohlášení Johnsonova rodina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám