Hlavní obsah

Žena se do zamčené kavárny v Sydney dobývala, únosce ji odehnal zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Muž, který v pondělí zadržel množství lidí v kavárně Lindt v centru australského Sydney, dal nejprve kavárnu zamknout. Nic netušící zákaznici, která se snažila do kavárny dostat, musel nakonec odehnat tím, že jí ukázal svoji zbraň. Lidé uvnitř zprvu zůstali sedět na svých místech, takže to vypadalo, že se jedná o loupežné přepadení.

Foto: David Gray, Reuters

Policisté u kavárny Lindt v centru Sydney

Článek

„Koupil jsem si kávu s sebou a pak jsem se posadil venku, abych si vyřídil telefonát. Stalo se to během pár minut, během nichž jsem telefonoval. Nevím, jestli ten muž byl uvnitř, už když jsem tam byl já, anebo tam vešel o chvíli později. Každopádně se to událo velmi rychle,“ vylíčil pro televizi SkyNews novinář Chris Kerry.

Dodal, že zákazníci ještě nějakou chvíli seděli na svých místech a nic zvláštního neregistrovali.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jedna žena se stále snažila dostat dovnitř a divila se tomu, že je vchod zamčený, když jsou uvnitř lidé.

„Pak ten muž otevřel svoji tašku a ukázal jí zbraň, aby se jí zbavil,“ popsal svědek, který scénu sledoval. Žena pak podle něj utekla a varovala ostatní, že uvnitř je muž se zbraní. Únosce působil klidně, doplnil svědek.

Podle jiného svědka se zprvu zdálo, že se jedná o loupežné přepadení. „Přišel jsem ke dveřím. Všichni seděli u stolů a dveře byly zamčené, což bylo divné, protože ty nikdy zamčené nebyly.

Jeden chlápek s pokrývkou hlavy a bradkou chodil kolem. Jiný muž mi řekl, že to je loupežné přepadení. Pak dorazila policie a oblast uzavřela. V tu chvíli se všichni uvnitř postavili k oknům a položili na ně ruce,“ řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám