Hlavní obsah

Žádný sebevražedný opeřenec. Afghánská policie si uřízla ostudu s ohroženým dropem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Několik dní se policie v Afghánistánu chlubila úspěchem při zmaření útoku povstalců z Tálibánu a odhalení jejich nové metody. Pták, kterého před týdnem sestřelila nad základnou v provincii Farjáb, však nebyl žádný útočný prostředek s výbušninami na těle, ale ohrožený drop z chovné stanice v Uzbekistánu se zařízením GPS kvůli sledování pohybu.

BEZ KOMENTÁŘE: Afghánci sestřelili chovného ptáka. Mysleli si, že je to útočník

 
Článek

Policie tvrdila, že pták měl při sobě výbušné zařízení. Uváděla, že po jeho zastřelení se ozval výbuch a na jeho těle se našly elektrické dráty. Policisté měli za to, že pták je novým útočným prostředkem Tálibánu. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nikdo nebyl zraněn díky promptnímu zákroku policie,” uvedl jeden z místních důstojníků.

Zpráva přilákala mezinárodní pozornost, ale vyvolala zděšení ochránců ptáků, kteří mrtvé tělo identifikovali jako ohroženého dropa hřívnatého (Chlamydotis macqueenii). S pomocí kroužku na noze pak jeho původ vystopovali do chovné stanice v Uzbekistánu, která ptáky sleduje s pomocí GPS a antény připevněné na jejich zádech. Uvedl to server The Times.

Související témata:

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

PÁTEK: Afgánští muži přicházejí na modlitbu v Kábulu.

Foto: Mohammad Shoiab , Reuters

Bojovníci Tálibánu

Velení policie v provincii Farjáb pak muselo přiznat, že pták sebevražedným útočníkem nebyl; policisté si ale zároveň postěžovali, že je o monitorovacích zařízeních na dropech nikdo neinformoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám