Hlavní obsah

Brutální útok přiblížil Boko Haram k hlavnímu městu provincie Borno

Abuja

Nigerijská sekta Boko Haram při brutálním středečním útoku na vesnici Azaya Kura zabila nejméně 45 lidí. Militantní bojovníci zaútočili jen 40 kilometrů od správního střediska státu Borno Maiduguri, což posiluje obavy, že ho Boko Haram ovládne.

Foto: Reuters

Nigerijská rodina, která utekla před milicemi Boko Haram

Článek

Šéf domobrany Muhammed Gava řekl, že příslušníci Boko Haram, kteří do vesnice Azaya Kura přijeli v několika vozech, byli těžce ozbrojeni.

Náčelník vesnice Mallam Bulama řekl AFP, že útok byl mimořádně brutální: „Po útoku jsme napočítali 45 těl.“ Mrtvých však podle obyvatel může být více. Někteří se pokoušeli utéci do buše, kde je mohli bojovníci také zabít.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Shettima Lawan z provinční vlády označil útok za „podlý a zavrženíhodný“.

Jde už o několikátý útok v oblasti, což ukazuje, že Boko Haram operuje poblíž Maiduguri, jehož pád by vedl ke katastrofě. Uteklo tam přes třicet tisíc lidí z Bamy, která dobyla v létě Boko Haram, kde zmasakrovala část obyvatel. Žijí tam i uprchlíci z dalších vesnic a měst. Panují navíc obavy, že sekta Boko Haram by mohla celou část odtrhnout od Nigérie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám