Hlavní obsah

Další útok na čtvrť cizinců v Kábulu

Kábul
Aktualizováno

Afghánskou metropolí otřásl ve středu večer výbuch, po kterém následovala kulometná palba. Podle místní policie citované agenturou Reuters zaútočili bojovníci Tálibánu u opevněné cizinecké čtvrti Green Village na východě Kábulu, kde žijí stovky zahraničních státních příslušníků.

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Ulice v Kábulu uzavřená po výbuchu miny

Článek

K explozi auta napěchovaného výbušninami došlo poblíž tamní celnice. Policie sdělila, že poté byly slyšet také výbuchy granátů. Podle svědků komentujících situaci na Twitteru zněly městem sirény sanitek i poplašné sirény dávající znamení místním obyvatelům, aby se ukryli.

Při útoku přišli o život čtyři bojovníci Tálibánu. Podle afghánských úřadů se zahraničním státním příslušníkům, kteří žijí v areálu Green Village, nic nestalo. "Nejsou žádné civilní ani vojenské ztráty," řekl podle agentury AP šéf kábulské policie Muhammad Záhir. Pouze jeden z příslušníků ostrahy byl zraněn.

V Kábulu bylo v poslední době spácháno několik atentátů. V úterý zemřeli dva strážní při útoku střelce a sebevražedného atentátníka, který odpálil dodávku plnou výbušnin u brány areálu obývaného cizinci. [celá zpráva]

V neděli si přinejmenším tři mrtvé a zhruba 17 zraněných v hlavním městě vyžádal útok sebevražedného atentátníka na vůz, v němž jela známá afghánská poslankyně Šukría Barakzáíová.

U areálu Green Village, kde bydlí představitelé armády, podnikatelé z různých zemí a zaměstnanci evropských diplomatických misí a OSN, se bojovalo naposledy zhruba před měsícem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám