Hlavní obsah

Putin věří, že je slušná šance na vyřešení ukrajinské krize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin v neděli před odjezdem ze summitu skupiny zemí G20, který se konal v australském Brisbane, prohlásil, že je „slušná šance na vyřešení” konfliktu na Ukrajině. Putin byl na setkání státníků terčem kritiky.

Foto: Vasily Maximov/Pool , Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Západní představitelé varovali na vrcholné schůzce Putina před dalšími sankcemi, pokud Rusko nepřestane podporovat separatistické povstalce na Ukrajině v konfliktu, jenž si vyžádal již přes 4000 mrtvých.

Putin označil rozhodnutí Kyjeva „uvalit hospodářskou blokádu” na separatistické východoukrajinské regiony za „velkou chybu, nikoli však fatální”.

Na tiskové konferenci Putin vystoupil v době, kdy byli ostatní vůdci G20 na pracovním obědě. Putin řekl reportérům, že vrcholnou schůzku opustí před zveřejněním závěrečného komuniké, jelikož ho čeká dlouhý let do Ruska. Po rozhovoru s novináři z Brisbane odletěl.

O Putinově předčasném odjezdu se spekulovalo již dřív v souvislosti s vlnou kritiky, které se na summitu ruský prezident kvůli politice Moskvy vůči Ukrajině dočkal. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám