Hlavní obsah

Obama pobouřil Číňany žvýkačkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínskou veřejnost pobouřil americký prezident Barack Obama, když při pondělních akcích summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) žvýkal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barack Obama během summitu APEC žvýkalVideo: Reuters

 
Článek

Kamery zachytily Obamu, jak žvýká, při příchodu před olympijský plavecký stadión Vodní kostka, kde se fórum konalo. Žvýkal následně i na setkání lídrů APEC u kulatého stolu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Uspořádali jsme okázalé přivítání se zpěvem a tancem, ale on vystoupil z auta jako nějaký pobuda,“ komentoval pro list USA Today čínský akademik Jin Chung.

Podobně reagovali i diskutéři na internetových diskusních fórech. Někteří uvedli, že Obama vystupoval jako nějaký rapper, a ne prezident.

Obama žvýká často nikotinové žvýkačky, které s sebou nosí namísto cigaret. Prezident se od nástupu do funkce snaží kouření zbavit. Přiznává ale, že občas cigaretě neodolá.

Reklama

Výběr článků

Načítám