Hlavní obsah

Kim Čong-un se zotavuje, už chodí bez hole

Soul

Severokorejský vůdce Kim Čong-un už k chůzi nepotřebuje hůl. Na posledních fotografiích zveřejněnými státním deníkem Rodong sinmun figuruje bez ní.

Foto: ČTK/AP

Severokorejský vládce Kim Čong-un

Článek

Kim v září na šest týdnů zmizel z veřejného života, a když se znovu objevil, pomáhal si při chůzi holí. S ní byl spatřen ještě při nedávné inspekci letiště v Pchjongjangu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejnovější snímky Kima už bez hole byly podle státní agentury KCNA pořízeny během setkání s nejvyššími armádními představiteli v pondělí a úterý.

Jihokorejská zpravodajská služba se domnívá, že severokorejský vládce podstoupil v září nebo říjnu operaci kotníku. Tým lékařů z Evropy mu měl vyoperovat cystu v kotníku levé nohy. Cysta zřejmě tlačila na nerv a vyvolávala otok kotníku. Kim na záběrech státní televize z počátku září viditelně kulhal.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Jihokorejští zpravodajci se domnívají, že ani během své nepřítomnosti však vládce nezahálel a provedl další čistku v armádě. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám