Hlavní obsah

Japonská princezna Masako se po 11 letech objevila na oficiální recepci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská korunní princezna Masako (50) se po jedenácti letech zúčastnila oficiální recepce, kterou pořádal císař Akihito s císařovnou Mičiko na počest nizozemského královského páru. O události informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princezna Masako se zúčastnila uvítacího ceremoniálu holandského královského páruVideo: Reuters

 
Článek

Po boku svého manžela, korunního prince Naruhita, se Masako objevila i na uvítání nizozemského krále Willema-Alexandera a jeho choti Máximy. Na sobě měla oblečení v národní nizozemské barvě - oranžové.

Foto: ČTK/AP

Král Willema-Alexander s chotí Maximou (vlevo) s japonským císařským párem a korunní princeznou Maseko (vpravo) během uvítací ceremonie v Tokiu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V roce 1993 začala princezna trpět psychickými problémy a depresemi, od narození dcery v roce 2001 se na veřejnosti ukazovala pouze výjimečně. Naposledy se podobné akce zúčastnila před jedenácti lety, kdy Japonsko navštívil mexický prezident.

Úspěšná diplomatická kariéra

Masako se narodila v Tokiu jako nejstarší dcera diplomata Hisašiho Ówady. Po vysokoškolských studiích na Harvardově, Tokijské a Oxfordské univerzitě zahájila v Tokiu diplomatickou kariéru. Trochu neochotně ji ukončila v roce 1993, kdy se rozhodla provdat za Naruhita.

Foto: Reuters

Princezna Masako uvítala nizozemský královský pár.

Její deprese byly připisovány potížím přivyknout si na život v paláci a tlaku císařského dvora, aby porodila syna. Masako prodělala v roce 1999 potrat a v roce 2001 přivedla na svět dceru Aiko.

Uvažovalo se o změně nástupnických zákonů, ale nakonec krizi vyřešilo narození syna Naruhitovu mladšímu bratrovi Akišinovi v roce 2006. Jeho syn Hisahito je nyní třetí v pořadí následnictví japonského trůnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám