Hlavní obsah

Správce Hongkongu bude s demonstranty jednat

Hongkong
Aktualizováno

Správce Hongkongu Leung Čchun-jing je připraven jednat s předáky protestního hnutí, kteří třetí týden demonstrují za svobodné volby. Ve čtvrtek to oznámila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti v Hongkongu se v noci střetli s policiíVideo: Reuters

 
Článek

Úřady oznámily, že správce v uplynulých dnech s protestujícími komunikoval přes prostředníky a nyní je ochoten jednat přímo.

Jedno avizované setkání ale Leung Čchun-jing už minulý týden odvolal, a navíc opozici vyprovokoval výrokem, že rozhovory zřejmě nic konstruktivního nepřinesou.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Tábor demonstrantů nedaleko sídla vlády v Hongkongu

Demonstranti – převážně studenti – blokují ulice v okolí hlavních úřadů v Hongkongu od 26. září. Nelíbí se jim, že čínské úřady pro volby v roce 2017 samy nominují a pak zúží výběr kandidátů na správce, než budou lidé hlasovat. Střety protestujících s policií pokračovaly i v noci na čtvrtek. Policie použila pepřový sprej.

Hongkong vrátila Velká Británie pod čínskou správu v roce 1997.

Reklama

Související články

Správce Hongkongu neodstoupí

Hongkongská policie ve čtvrtek varovala před vážnými následky, pokud demonstranti obklíčí vládní budovy nebo se pokusí do nich proniknout. Organizátoři...

Demonstranti budou jednat s vedením Hongkongu

Demonstranti z hnutí Occupy Central přijali ve čtvrtek nabídku k jednání s vládou, kterou přednesl předseda výkonné rady města Leung Čchun-jing, i když odmítl...

Výběr článků

Načítám