Hlavní obsah

Kam zmizel Kim Čong-un? Operovali mu kotníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Operaci obou kotníků podstoupil vůdce Severní Koreje Kim Čong-un. Zotavuje se v nemocnici v Pchjongjangu. Uvedly to jihokorejské zdroje, které tak vysvětlily záhadu, proč mladý vůdce KLDR zmizel na měsíc z očí veřejnosti.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vládce Kim Čong-un v poslední době viditelně přibral.

Článek

Zdroj z jihokorejské rozvědky podle jihokorejského deníku Čoson ilbo uvedl, že Kim utrpěl zlomeniny obou kotníků. Nejprve si údajně v červnu poranil jednu nohu, ale svůj program nijak neomezil, takže si přivodil zranění i na druhé noze.

Operaci na specializované klinice pro nejvyšší státní hodnostáře podstoupil v polovině v září. Tam se také zotavuje, takže se minulý čtvrtek neúčastnil ani zasedání Nejvyššího lidového shromáždění.

Severokorejská státní média už dříve zveřejnila záběry, na nichž Kim kulhá, a minulý týden přiznala, že vládce je nemocný. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Oslabený Kim napadal na pravou nohu. Záběry ze začátku září

Odborníci spekulovali, že Kim trpí dnou, která trápila i jeho otce Kim Čong-ila. Mladý Kim kouří a údajně se nevyhýbá ani alkoholu. V poslední době viditelně přibral.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám