Hlavní obsah

Nigérie kvůli ebole uzavřela všechny školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagos

Všechny školy zůstanou v Nigérii uzavřené až do 13. října. Jde o další ze série opatření, která mají zabránit šíření eboly. Původně měl školní rok začít v pondělí.

Foto: Abbas Dulleh, ČTK/AP

Liberijské bezpečnostní síly brání lidem opustit oblast West Point, která je tvrdě zasažena ebolou.

Článek

Když ministr školství informoval o posunu začátku školního roku, dodal, že odklad zahájení výuky umožní školským pracovníkům vyškolit se v zacházení s lidmi, u nichž je podezření na nákazu smrtně nebezpečnou krvácivou horečkou. V každé škole by podle něj měli být nejméně dva.

Foto: Abbas Dulleh, ČTK/AP

Liberijští vojáci nasazení k izolaci oblastí s ebolou

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Nigérii ebole podlehlo pět lidí. Nakazili se od Liberijce, který v červenci přiletěl do Lagosu.[celá zpráva]

Současná a dosud největší epidemie eboly zasáhla především západ Afriky. Nejvíce postižené jsou Libérie, Sierra Leone a Guinea, kde zemřelo už přes 1400 lidí. Nakaženo je nejméně 2615 lidí.

Nigérie doufá, že přísná opatření, která zavedla, zabránila dalšímu šíření nebezpečné nemoci. Momentálně je v zemi už jen jeden nakažený.

Nemoc se nedaří zvládnout

V západoafrických zemích se ale zatím epidemii zvládnout nepodařilo. V Sieře Leone je mrtvých už 392. Světová zdravotnická organizace (WHO) tam uzavřela i laboratoř na testování nákazy v Kailahunu poté, co se tam nakazil virem senegalský epidemiolog. Toho převezli do Německa. Tým expertů WHO také odjel, protože už nezvládal stres a množství práce a hrozilo, že se dopustí osudných chyb.

Foto: Abbas Dulleh, ČTK/AP

Řidič v Monrovii se dívá na muže, který zřejmě podlehl ebole.

V zemi také zemřel již třetí lékař specializující se na nemoc, Dahr Rogers, který pracoval v nemocnici v Kenemě, uvedla A. Podle WHO je velkým problémem v zemi, že tam na 100 tisíc lidí připadají jen dva lékaři.

Aktuální epidemie si podle WHO vyžádala  životy už 120 zdravotníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám