Hlavní obsah

Po sesuvech u Hirošimy přibývá nezvěstných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hirošima

Prudký déšť maří záchranné operace v japonské prefektuře Hirošima, kde ve středu sesuv půdy zabil nejméně 39 lidí. Poté, co policie shromáždila všechny informace o pohřešovaných, stoupl jejich počet na 51 osob. Dosud zprávy uváděly méně než desítku pohřešovaných, napsal v pátek zpravodajský server BBC News.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Japonští vojáci prohledávají bahno po sesuvu půdy u Hirošimy.

Článek

Na místě sesuvu pracuje asi 3000 záchranářů. Liják, který oblast zasáhl v noci na pátek, je přinutil pátrání zastavit. Panují obavy, že by pokračující deště mohly vyvolat nové sesuvy půdy.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Záchranáři pátrají v dešti po obětech.

Půda se ve středu sesula poté, co v oblasti během 24 hodin spadlo množství srážek, jaké obvykle naprší za celý měsíc. Pod masou hlíny a bahna zůstaly pohřbené desítky domů v obytné čtvrti u horského svahu na předměstí Hirošimy. [celá zpráva]

Foto: Toru Hanai, Reuters

Policisté pátrající po nezvěstných po sesuvu procházejí hřbitovem.

Mezi oběťmi je i 53letý záchranář, kterého zavalil následný sesuv poté, co se mu podařilo vyprostit několik lidí. Podle dostupných zpráv zemřel i s batoletem, které se v náručí pokoušel odnést do bezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám