Hlavní obsah

Keňana, který Clintonovi za dceru nabízel krávy a kozy, zabil slon

Keňana, který před 14 lety nabídl bývalému americkému prezidentovi Billu Clintonovi 40 koz a 20 krav za ruku jeho dcery, zabil slon. Agentuře AP to ve středu řekla šéfredaktorka keňského týdeníku Kass Dorothy Jebetová.

Foto: Profimedia.cz

Godwin Chepkurgor na archivní fotografii

Článek

Někdejší nápadník dcery Clintonových Godwin Chepkurgor přišel o život na pracovní misi pro časopis Jebetové. V pátek ho prý zezadu napadl sloní samec, nabral ho chobotem a vyhodil do vzduchu. Chepkurgor dopadl na hroty, jež mu probodly břicho.

V roce 2005 se postaral o senzaci, když vyšlo najevo, že v roce 2000 napsal Clintonovi dopis se žádostí o ruku jeho dcery. Clinton byl tehdy v Africe na návštěvě.

Keňan svou žádost zdůvodnil tím, že na něj zapůsobila prostota Clintonových a křesťanské hodnoty, které vyznávají. Bylo mu 31 let, byl elektroinženýrem a členem městské rady v Nakuru.

Žádost poslal keňskému ministerstvu zahraničí s požadavkem, aby ho předalo americkému velvyslanectví. Keňská bezpečnostní služba se pak na něj dotazovala u jeho rodičů.

Chelsea Clintonová byla mou první opravdovou láskou a nadále jí zůstává, řekl Chepkurgor v roce 2005.

Dnes čtyřiatřicetiletá Chelsea se v roce 2010 provdala za investičního bankéře Marka Mezvinského a letos oznámila, že s ním čeká dítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám