Hlavní obsah

Nigerijská skupina Boko Haram zaútočila v Kamerunu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yaoundé

Islámští radikálové z nigerijské organizace Boko Haram zaútočila v sousedním Kamerunu a unesla tam manželku vicepremiéra Amadoua Aliho. Při útoku ve městě Kolofata zabila nejméně tři lidi. Unesla také místního duchovního.

Foto: Reuters

Útoky Boko Haram mají na svědomí tisíce životů.

Článek

Mluvčí kamerunské vlády označil útok na Aliho rezidenci za zuřivý: „Bohužel odvlekli jeho manželku.”

Kamerun s Nigérií sousedí a Boko Haram útočí i na jeho území. Kamerunská armáda kvůli tomu v červnu posílila posádky na společné hranici. Nigerijská vláda si stěžuje, že Kamerun není schopen dostatečně zajistit své severní regiony, takže se tam příslušníci hnutí Boko Haram ukrývají před ofenzivou nigerijské armády.

Milice Boko Haram bojují proti centrální nigerijské vládě od roku 2009. Chtějí v zemi zavést právo šaría. Na svědomí mají životy několika tisíc lidí, terčem jejich útoků byly často školy, mešity, státní instituce, ale i policie nebo armáda. V polovině dubna unesly více než 300 školaček ze střední školy ve městě Chibok. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám