Hlavní obsah

Tálibán znovu zaútočil na letiště v Kábulu

Kábul
Aktualizováno

Povstalci z afghánského hnutí Tálibán ve čtvrtek podnikli raketový útok na mezinárodní letiště v Kábulu, kde se také nachází vojenská základna mezinárodních sil včetně české armády. Afghánská policie ohlásila, že útočníky obklíčila. Je to už druhý přímý útok raketami na letiště za poslední dva týdny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tálibán zaútočil na letiště v KábuluVideo: Reuters

 
Článek

Útočníci obsadili dvě rozestavěné budovy severně od letištního areálu, odkud zahájili palbu z raketometů proti letištním budovám. Letecká doprava byla zastavena, žádný letoun ale zasažen nebyl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie ohlásila, že táliby obklíčila. Z místa se podle agentury AP ozývaly exploze, údajně vyvolané sebevražednými útočníky. Podle policie byli posléze všichni čtyři útočníci zabiti.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Proti útočníkům zasáhla afghánská policie.

Letiště v Kábulu je častým terčem raketových útoků, které ale většinou nezpůsobují větší škody. Frontální útok na letištní areál je však výjimkou.

Související témata:

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

PÁTEK: Afgánští muži přicházejí na modlitbu v Kábulu.

Foto: Mohammad Shoiab , Reuters

Bojovníci Tálibánu

V posledních dvou týdnech je to však už druhý takový úder. Před dvěma týdny se vzbouřencům podařilo zasáhnout jednu z hal v objektu, která pak vzplála. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám