Hlavní obsah

Na Filipíny se žene tajfun Rammasun, míří přímo na metropoli Manilu

Manila

Filipíny se připravují na příchod tajfunu Rammasun, evakuovaly proto východní pobřeží. Tajfun s nárazovým větrem o rychlosti až 150 kilometrů v hodině zatím míří přímo na hlavní město Manilu, uvedla agentura AP.

Foto: Edgar Su, Reuters

Část Filipín se stále ještě nevzpamatovala z následků po loňském tajfunu Haiyan.

Článek

V pobřežních oblastech hlavního ostrova Luzon uzavřeli školy a zrušili přívozy. Očekává se, že živel by mohl zvednout až tři metry vysoké vlny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Meteorologové předpovídají, že tajfun prvního z celkem pěti možných stupňů přinese středně silné až intenzívní deště, napršet by mohlo 25 milimetrů vody.

Tajfun se má přehnat severně od provincií Východní Samar a Leyte, které loni zpustošil “supertajfun“ Haiyan. Někteří lidé tam dodnes žijí ve stanech. Haiyan si vyžádal přes sedm tisíc obětí.

Rammasun navíc zatím míří přímo na metropoli Manilu, kde také uzavřeli školy a zrušili přes pět desítek vnitrostátních i mezinárodních letů. Očekává se, že tajfun na dvanáctimiliónovou Manilu udeří v úterý večer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám