Hlavní obsah

Vietnamský pilot si spletl letiště o 130 kilometrů

Hanoj

Výlet s překvapením připravil pro své cestující kapitán vietnamského letadla, když se strojem přistál na úplně jiném letišti, než kam měli všichni původně namířeno. Spletl se přitom o plných 130 kilometrů, informoval podle agentury AFP vietnamský úřad civilního letectví.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poté co všech 200 pasažérů překonalo na jihovietnamském letišti Cam Ranh první údiv, zařídila nízkonákladová letecká společnost VietJet Air jejich přepravu do správné destinace. A to do Dalatu v centrální části země. Pro jistotu jiným letadlem a s úplně jinou posádkou.

Tu původní úřady spolu s leteckými dispečery, kteří nesou vinu za to, že stroj také pomohli zavést jinam, zadržely v rámci zahájeného vyšetřování případu.

„K incidentu došlo, protože řídící pracovníci letového provozu a členové posádky VietJet Air se neřídili správnými postupy letu,” oznámil v prohlášení vietnamský úřad pro civilní letectví.

Už dříve jim zavařila promenáda v plavkách

Firma měla již v roce 2012 problémy s úřady, ale jiného druhu. Pokutu dostala za zorganizování promenády v plavkách na palubě jednoho ze svých letadel v rámci propagace svých služeb.

BEZ KOMENTÁŘE: Vietnamské letušky tancovaly na palubě v bikinách, aerolinky za to dostaly pokutu

Společnost VietJet Air zahájila svou činnost v roce 2011 a nyní má pod kontrolou ve vnitrostátní letecké dopravě čtvrtinu trhu. Kromě 11 vietnamských měst létají její stroje také do Bangkoku a Singapuru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám