Hlavní obsah

Poléval mě vařící vodou a kopal do mě, ukázal na Krejčíře svědek

– Johannesburg

Radovan Krejčíř vedl osobně mučení uneseného bratra svého drogového kurýra. Muž to v pondělí řekl u soudu v Jihoafrické republice. Bjeki Lukhele vypověděl, že do něj Krejčíř kopal a poléval ho vařící vodou. Krejčíř tvrdí, že je nevinný.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu

Článek

"Byla to vařící voda, která mi způsobila zranění na temeni hlavy. Z levé strany tváře se mi sloupala kůže," uvedl Lukhele u soudu, když předtím označil Krejčíře jednoznačně jako muže, který ho mučil kopáním a poléváním horkou vodou.

Únosci ho prý potom odvezli na místo, kde ho zadržovali. "Měl jsem svázané ruce, střežili mne ve dne v noci," řekl. Pak ho prý jednou v noci vezli autem, aby jim ukázal bratrův dům, ale bratr v něm nebyl.

Lukheleův bratr přezdívaný Doktor měl pro Krejčíře pracovat jako drogový kurýr, ale se zásilkou 25 kilogramů pervitinu za 24 miliónů randů (zhruba 44 miliónů korun) do Austrálie zmizel.

O vařící vodě při mučení hovořil před soudem minulý týden také Paul Vusi Msimango jako svědek. Doktora prý chtěl Krejčíř vypátrat právě přes jeho bratra Lukheleho. Navzdory mučení bratra se však prý Doktor odmítl s Krejčířem setkat a tvrdil, že zásilka se ztratila. Msimango tvrdil, že Krejčíř hodlal Lukheleho zabít a vylákat tak Doktora na pohřeb. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Kromě Krejčíře, jehož jihoafrická média spojují nejméně s desítkou vražd a dalších trestných činů, čelí v kauze soudu pět dalších lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám