Hlavní obsah

Počet obětí potopeného korejského trajektu stoupl na 181

Soul
Aktualizováno

Počet potvrzených obětí katastrofy jihokorejského trajektu, který se potopil před více než týdnem u břehů Korejského poloostrova, stoupl na 181. V pátek o tom s odvoláním na korejské úřady informovala agentura Jonhap. Záchranáři nadále pátrají po tělech 121 cestujících.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podvodní zvon má pomoct při pátrání po obětech z potopené lodiVideo: Reuters

 
Článek

Na vyprošťování těl pracují stovky potápěčů. Ve čtvrtek večer, jak informovala korejská média, požádali příbuzní obětí o rozšíření záchranné operace a o nasazení dalších civilních potápěčů. Na palubě lodi bylo v 476 lidí, zachránit se podařilo jen 174 z nich.

Příčina nehody zatím není známá. Vyšetřovatelé se zaměřili na lidskou chybu a na technickou závadu. Mezitím úřady kvůli zkouškám zabavily společnosti, která potopený trajekt provozovala, sesterskou loď. Z jejích kontrol vyšlo najevo, že nafukovací čluny a záchranné skluzavky nefungují řádně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Razie na úřadu i u majitele

Jihokorejská prokuratura ve středu provedla razii v úřadu po lodní bezpečnost i domovní prohlídky u majitele společnosti, která trajekt provozovala. Snaží se zjistit i skryté příjmy.

Foto: Yonhap, Reuters

Potápějící se trajekt Sewol

Kvůli podezření ze zavinění nehody a podílu na smrti cestujících policie zatkla vyšetřuje policie už dvacet z devětadvaceti členů posádky. Všichni, kteří byli na můstku, byli zatčeni, protože loď nevyslala po dvě hodiny nouzový signál. [celá zpráva]

Většině z posádky se podařilo zachránit v čele s kapitánem. [celá zpráva]

Agentura Reuters uvedla, že loď byla značně přetížená. Vezla minimálně třikrát větší náklad, než bylo pro ni doporučené.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám