Hlavní obsah

Afghánský policista zastřelil v kábulské nemocnici tři americké lékaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

V kábulské nemocnici Cure zastřelil ve čtvrtek policista tři americké doktory. Uvedla to agentura AP s odvoláním na oblastního policejního šéfa Hafíze Chána. Pachatel byl dopaden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté hlídkují před kábulskou nemocnicí, kde policista zastřelil tři americké lékařeVideo: Reuters

 
Článek

Podle Chána střílel příslušník ochranného sboru afghánské policie, který měl za úkol střežit nemocnici ležící na západě města. Nemocnici Cure se stovkou lůžek spravuje americká nevládní křesťanská organizace. Specializuje se na ošetřování afghánských invalidů a předčasně narozených dětí.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánští policisté před nemocnicí Cure v Kábulu

Při útoku byl také postřelen další afghánský policista střežící budovu, uvedl mluvčí afghánského ministerstva vnitra Sadik Saddiki. Podle jiného zdroje z ministerstva vnitra se postřelil nakonec sám útočník, uvedl list New York Times.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánští policisté zasahují před nemocnicí Cure v Kábulu

Útočníkem je údajně muž jménem Ajudin z provincie Laghman, který slouží u afghánské policie dva roky.

Počet útoků na cizince roste

Tálibán se k útoku zatím nepřihlásil. Jeho mluvčí Zabiulláh Mudžahíd prohlásil: „Víme o střelbě v nemocnici Cure a pokračujeme ve vyšetřování (tohoto útoku). Zatím nevím, zda ji podnikli naši muži.“

Je to další z útoků afghánských policistů a vojáků na cizince – většinou však zabíjeli koaliční vojáky. Přibývá ale i útoků na cizince, kteří nejsou ve zbrani. V lednu byl podniknut pumový útok na restauraci v Kábulu, kam chodili cizinci. [celá zpráva]

V březnu byl napaden hotel. [celá zpráva]

Jiný policista střílel i na dvě osoby pracující pro agenturu AP – fotografka Anja Niedringhausová byla zastřelena a dopisovatelka Kathy Gannonová zraněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám