Hlavní obsah

K vyzvednutí potopeného trajektu musí dát souhlas rodiny obětí. Záchranáři už našli 171 těl

Soul
Aktualizováno

Jihokorejští záchranáři se pomalu dostávají ke čtvrté palubě potopeného trajektu, kde by se mělo nacházet největší množství obětí. Zatím jich v kalné vodě v útrobách lodi vylovili 171. Pohřešováno je stále 131 osob. Naděje, že by se někdo zachránil ve vzduchových kapsách, je téměř nulová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jižní Korea nasadila do pátrání po obětech z potopeného trajektu podvodní dronVideo: Reuters

 
Článek

Přestože podmínky práce potápěčů se mírně zlepšily, vyhledávání obětí dál komplikuje téměř nulová viditelnost. Ve čtvrté palubě, kde je zřejmě nejvíc mrtvých těl, nebyla zatím nalezena žádná vzduchová kapsa, napsala agentura Jonhap.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Plovoucí jeřáby jsou připravené vyzvednout trajekt Sewol, který se potopil u pobřeží Korejského poloostrova minulý týden ve středu.

I kdyby se některým z cestujících podařilo do takového prostoru proniknout, nepřežili by podle expertů déle než 72 hodin. V okolí lodi pobřežní služba umístila tři mohutné plovoucí jeřáby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají okolí potopeného trajektuVideo: Reuters

Vyzvednout loď potopenou v hloubce 35 metrů se ale zatím úřady nechystají. Čekají na souhlas rodin pohřešovaných, bez něhož vláda zakázala s vrakem jakkoli manipulovat.

Kvůli podezření ze zavinění nehody policie zatkla nebo vyšetřuje už dvacet z devětadvaceti členů posádky. Většina jejích členů byla totiž mezi 174 lidmi, které se po ztroskotání podařilo zachránit.

Reklama

Výběr článků

Načítám