Hlavní obsah

Křížový výslech Pistoria skončil přečtením valentýnského vzkazu

– Pretoria

U soudu v jihoafrické Pretorii v úterý po pěti dnech skončil křížový výslech paralympijského běžce Oscara Pistoria. Ten zopakoval, že svoji přítelkyni Reevu Steenkampovou zabít nechtěl, a že v noci před loňským svatým Valentýnem ve svém domě střílel po domnělém zloději. Pistoriův obhájce na závěr přečetl valentýnské vyznání lásky Reevy Steenkampové.

Foto: Siphiwe Sibeko , Reuters

Oscar Pistorius

Článek

Pistorius opakovaně odmítl obvinění žalobce, že na přítelkyni útočil vědomě. Řekl, že když zjistil, že opakovaně střelil ji, zlomilo mu to srdce. „Dřepěl jsem nad ní a kontroloval, jestli dýchá, jestli je ještě cítit pulz,“ popsal.

Pistoriův obhájce Barry Roux na samý závěr výslechu přečetl valentýnské psaní, které atletovi chtěla dát Reeva Steenkampová na svatého Valentýna. „Myslím, že dnes je ten pravý den k tomu ti říct, že tě miluji,“ napsala a připojila svůj podpis a otisky rtů.

Žalobce Gerrie Nel tvrdí, že Pistorius střílel s úmyslem zabít svoji přítelkyni. Podle něj atlet věděl, že za dveřmi na toaletě je ona, a ne zloděj. Svoji lítost prý Pistorius hraje. Atlet u soudu opakovaně plakal a hroutil se, dokonce zvracel. [celá zpráva]

Uzná-li soud Nelův argument, hrozí 27letému fenomenálnímu běžci až doživotí.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Soud pokračuje výslechem svědků předvolaných obhájci.

Reklama

Související témata:

Související články

Pistorius popsal chvíli, kdy zabíjel

Hlasitý pláč doprovázel úterní výpověď běžce Oscara Pistoria před pretorijským soudem. Atlet líčil, jak loni v únoru ve svém domě zastřelil svoji přítelkyni,...

Výběr článků

Načítám