Hlavní obsah

Krejčíř si na soud počká ve vazbě, kauci mu zamítli už počtvrté

Pretoria
Aktualizováno

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř zůstane v Jihoafrické republice ve vazbě. Jeho stíhání na svobodě v úterý znovu zamítl soud v Palm Ridge. Krejčíř je podezřelý z obchodu s drogami, únosu a pokusu o vraždu.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Je to už počtvrté od Krejčířova zatčení v loňském listopadu, co ho soud odmítl propustit na kauci 50 tisíc randů (víc než 90 tisíc korun). Zůstane tak za mřížemi až do začátku svého soudu, uvedl jihoafrický server Eyewitness News. Přelíčení je naplánované na 5. května a vedle Krejčíře zasedne na lavici obžalovaných pět dalších lidí.

Jejich obvinění se váže k únosu a mučení bratra Krejčířova drogového kurýra, který měl zmizet s dodávkou drog do Austrálie. Krejčíř i další podezřelí obvinění odmítají.

Jihoafrická policie také v úterý uvedla, že má podezřelého z loňské vraždy libanonského podnikatele Sama Issy, který měl s Krejčířem úzké kontakty. Má jím být jeden z mužů z jedenáctičlenné skupiny, kterou policie vyšetřovala spolu s Krejčířem.

Issu zastřelili na východě Johannesburgu, když s autem, které řídil, zastavil na křižovatce na červenou. Policie se domnívá, že důvodem bylo to, že se Libanonec s Krejčířem nepohodl.

Osoba Radovana Krejčíře v JAR spojuje několik nevyřešených vražd. On sám pak loni v létě unikl pokusu o vraždu. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Policie navíc uprchlého Čecha nedávno obvinila z přípravy dalších vražd, a to elitního policejního detektiva a soukromého vyšetřovatele. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám